O LITTLE RED DOT

Vjerujemo da priče povezuju ljude

Little Red Dot je nastao kao odgovor na potrebu za podrškom kreativcima kojima treba oslonac.

Mi smo grupa profesionalaca s više od 20 godina iskustva iz područja filma, kazališta, stripa, ilustracije, novinarstva, profesionalnog prevođenja i kreativne edukacije. Smatramo da je kontinuirana inovacija jedini mogući put kroz «novo normalno» i vjerujemo da fuzija naših vještina može ponuditi neke nove i uzbudljive vidike.

Naše aktivnosti obuhvaćaju samostalnu umjetničku i televizijsku dokumentarnu i igranu produkciju, osmišljavanje i produkciju kampanja za podizanje vidljivosti važnih ideja i tema, kreativne radionice za djecu i odrasle, programe edukacije iz područja filma te tehničku i kreativnu podršku projektima i vizijama. Možemo ponuditi znanje i iskustvo, ali i zaigranost u podizanju ideje ili projekta na najvišu moguću razinu.

Zamišljamo Little Red Dot kao mrežu crvenih točkica – mrežu ideja, ljudi, znanja i vještina. Snažno vjerujemo u partnerstvo, suradnju i podršku jer su oni preduvjet za kvalitetne projekte. Naši stalni i bliski partneri su produkcije Fade In i Wolfgang&Dolly iz Zagreba, Filmaktiv iz Rijeke i Taskovski films iz Londona s kojima često provodimo zajedničke projekte.

NAŠ TIM

Morana Ikić Komljenović

U 20 godina profesionalne karijere u filmu, producirala je filmove koji su sudjelovali na svjetskim festivalima. Među ostalima, filmove Miroslava Sikavice, Hrvoja Mabića, Vlatke Vorkapić, Igora Bezinovića, Abela Viskya i Nishthae Jain. Režirala je nekoliko eksperimentalnih i dokumentarnih filmova, a njezin debitantski “Naked soul” prikazan je 2001. na Sundance Film Festivalu, a debitantski dugometražni “Bosanoga (sasvim slučajna smrt)” na Zagreb Doxu i Danima hrvatskog filma.

Od 2004. do 2016. radi u Fade Inu, čije je i direktorica nekih desetak godina. Radi kao vanjska stručnjakinja na mnogim projektima, a najviše za potprogram MEDIA Kreativne Europe te za kuću Taskovski Films (London) gdje odabire projekte za distribuciju te konzultira azijske projekte (Asian Network of Documentary), a kao stručnjakinja sudjeluje u programima Nordisk Panorame, Docs Barcelone, Međunarodnog festivala u Busanu, IDFA-e i drugih svjetskih festivala. Članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika i umjetnička savjetnica za dokumentarni film pri Hrvatskom audiovizualnom centru. Osnovala je Little Red Dot 2018. godine kako bi odgovorila na rastuću potrebu za jednostavnijim i pristupačnijim snalaženjem u procesu razvoja projekata, produkcije i izgradnje njihova puta prema publici.

NAŠ TIM

Jelena Ternovec

Nakon što je studirala filmologiju na Sveučilištu u Bologni, Lena je desetak godina radila na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, uglavnom kao prevoditeljica. Aktivna je fotografkinja i članica HDLU Rijeka.

NAŠ TIM

Saša Jovanović

Saša je nakon studija primijenjene umjetnosti i arhitekture na Sveučilištu u Beogradu, 1993. diplomirao na Gerrit Rietveld Akademiji u Amsterdamu. Dobitnik je BKVB potpore za perspektivne umjetnike, od 1994. do 2000. vodi Studio JAB – avangardni umjetnički pogrebni studio. Karijeru nastavlja u “What? If” kao umjetnički direktor, zatim kao učitelj umjetnosti za djecu i slobodni umjetnik. Osim konceptualne i digitalne umjetnosti, grafike i fotografije, bavi se i glazbom. Izlagao je u Nizozemskoj, Njemačkoj, Srbiji i Velikoj Britaniji. Krajem 2019. godine debitirao je kao autor distopijskog strip-romana ‘Zec’ (‘Het Konijn’).

NAŠ TIM

Marcella Jelić

Marcella je iskusna novinarka, urednica i filmska kritičarka za niz vodećih hrvatskih novina, časopisa i internetskih portala (Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, Tportal, Zarez, Total Film, Hrvatski filmski ljetopis itd.). Bila je glavna urednica na filmskih tv kanala kanalu Klasik TV i Dox TV, a bila je i zadužena za odnose s međunarodnim festivalima u Hrvatskom audiovizualnom centru. Koordinatorica je programa «Distribuiraj to! – Distribute this!».