PRVI CIKLUS NOVOG PROGRAMA

Održana prva radionica Distribute This! u Rijeci

EDUKATIVNI PROGRAM PRILAGOĐEN POLAZNICIMA RAZNIH RAZINA ZNANJA PRIVUKAO JE ZNAČAJNU PAŽNJU VEĆ U PRVOJ GODINI ODRŽAVANJA

Prvi ciklus edukacijske radionice “Distribuiraj to! Distribute This! – O promociji i distribuciji dokumentarnog filma” održan je u Rijeci u lipnju, listopadu i prosincu 2019. godine u prostorima Galerije Filodrammatice, Mini Art-kina te Botela Marina. Polaznicama i polaznicima ponudio je detaljan uvid u pripremu i realizaciju dokumentarnih projekta u svim fazama – od razvoja do finalizacije i distribucije. Prezentirali smo suvremene tendencije distribucije dokumentarnog filma (festivalska, digitalna, kino i televizijska distribucija, ali i alternativni kanali distribucije) i ocrtali krajolike filmske industrije (financiranje, programi razvoja i usavršavanja projekta, filmski marketi i forumi, potencijalni partneri – od fondova, televizija do koproducenata; festivali, programski slotovi i određenja, VOD platforme – komercijalne, nezavisne, edukativne; agregatori i sl.).

Edukativni program bio je prilagođen polaznicima raznih razina znanja i iskustava, od mladih redatelja i redateljica, producenata i producentica, kulturnih djelatnica i djelatnika u audiovizualnoj industriji te zainteresiranih studenata i pojedinca bez filmskog iskustva.

Osim predavanja, održana je projekcija filma “Češki san” uz gostovanje producentice filma Irene Taskovski, koja je prikazala analizu slučaja tog filma i njegovog međunarodnog uspjeha.

O angažiranom dokumentarnom filmu govorila je producentica Sabina Krešić, a održavale su se i individualne konzultacije o specifičnim projektima polaznika i polaznica radionice.

Little Red Dot je projekt proveo u suradnji s Art-kinom Croatia, udrugom Filmaktiv iz Rijeke, producentskom kućom Fade In iz Zagreba te agencijom Taskovski films iz Londona. Projekt su podržali Grad Rijeka, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Istarska kulturna agencija (IKA) i Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR).

UTISCI

«DISTRIBUTE THIS! program mi se pokazao kao izuzetno bitan izvor informacija do kojih nikako nisam mogao sam doći. Ne samo da dobivam strahovito korisno, praktično znanje, već i motivaciju da podignem vlastito stvaralaštvo na veću razinu.” Mirko Žorž (Rijeka)

„DISTRIBUTE THIS“ pruža mogućnost da se nauče konkretne stvari, od predavača koji je profesionalac u industriji, a pri tome ne treba ići u Zagreb i još je i besplatno. Super stvar.” Vivien Karlović (Rijeka)

Želiš li da ti javimo o sljedećem ciklusu radionica?

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Tvoje ćemo podatke koristiti isključivo za potrebe oglašavanja o edukativnim programima koje provodimo!